MeMO Databank
Cintras nvCSB Waste Solutions
6 / 26

Cradle to Cradle Platform Vlaanderen

Cradle to Cradle Platform Vlaanderen

Afkorting: C2C Platform
Netwerk of koepel: Het Cradle to Cradle Platform wordt beheerd door Sustenuto, partner van Michael Braungart/EPEA in België.
de Fiennesstraat 77
1070 Anderlecht (Brussel)
Tel: 02 520 12 41
E-mail: info@c2cplatform.be Website
Beschrijving:

Het Cradle to Cradle Platform maakt het mogelijk dat bedrijven en overheden gemakkelijker de haalbaarheid van Cradle to Cradle voor hun producten en ruimtelijke ontwikkelingsprojecten kunnen nagaan. Het Platform is bovendien een ideaal medium om kennis te verzamelen en ervaringen uit te wisselen.

Cradle to Cradle is een nieuw businessmodel met als streefdoel: producten zo te ontwerpen dat ze van begin tot eind veilig en herbruikbaar zijn.

Dat vraagt om een geheel nieuwe samenwerking tussen leverancier, producent, gebruiker en verwerker. Een intensieve samenwerking tussen deze partijen is nodig om tot betere producten te komen. Cradle to Cradle is bijgevolg een strategie voor product- en procesinnovatie waarin het sluiten van materiaalkringlopen centraal staat. Het is de uitdaging om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu, en die bovendien na gebruik volledig tot waardevolle grondstoffen te ontmantelen zijn of juist afbreekbaar zijn in de biosfeer.